Öko-drive

A Fiat az eco:Drive-val teszi gazdaságosabbá az autózást

Manapság már az autógyártók is sokat tesznek azért, hogy az autózás egyre környezetbarátabb legyen. Néhány cég különböző tanfolyamokat kínál, hogy a vezetők minél többet megtudjanak az új lehetőségekről

A Fiat pedig az eco:Drive alkalmazással szeretné csökkenteni a benzinköltségeinket, és növelni az autózás hatékonyságát.

A rendszer összegyűjti az autó működési adatait, és a BLUE@ME USB port segítségével ezeket az adatokat továbbítja a memóriakártyába. A feldolgozott adatokat egy számítógép segítségével érhetjük el, így értesülhetünk az autónk környezetre gyakorolt hatásáról és a vezetési stílusunkról is.

Az eco:Drive egy 100-as skálán értékeli a vezetői képességeket, figyelembe véve a sebességet, a sebességváltásokat, a gyorsítást és a lassítást. Az értékeket az ún. ecoIndexről olvashatjuk le. Ezután az eco:Drive jó tanácsokkal látja el a vezetőt, hogy hogyan lehet hatékonyabb az autózás, és hogyan csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás.

Az eredményeket időről időre összevetve ellenőrizhetjük, hogy mennyire sikerült javítani a vezetési technikánkon, vagyis mennyivel lettünk környezetkímélőbb vezetők.

Forrás: http://www.greencar.com