Öko-drive

Elektromos városi ingázó bicikli

Az osztrák Valentin Vodev a 2011 Bridgestone Eco Rally-n mutatta be összecsukható elektromos biciklijét, a Viennát. A bicikli feltűnően egyszerű és szögletes, de épp ettől olyan modern és szép.

De a különleges külső mögé nézve egy teherbíró biciklit találunk, tele innovatív és praktikus megoldásokkal.

Ez a bicikli tulajdonképpen trike, de a két hátsó kerék közti távolság meglehetősen kicsi. Az egyedi kormánynak és felfüggesztési rendszernek köszönhetően a kis háromkerekű könnyen veszi a kanyarokat, csak úgy, mint egy kétkerekű, így kiválóan alkalmas városi közlekedésre. A kis tengelytáv jól jön akkor is, amikor össze kell csukni a biciklit, hiszen a Viennával ezt is lehet.

A háromkerekű egy nagy, erős csomagtartóval is rendelkezik, melybe kb. 40 kg rakományt lehet pakolni. De nem csak élelmiszert vagy felszerelést lehet a Viannával szállítani, található rajta egy különleges tervezésű gyermekülés is.

Egyetlen feltöltéssel (kis pedálozással rásegítveve) a Vienna 60 km-t képes megtenni. Az elektromos meghajtásnak köszönhetően pedig még az emelkedők is kevésbé félelmetesek, mint eddig. A trike sebessége eléri a 22 km/órát, és gyorsan, mindössze három óra alatt feltölthető.

Forrás: http://www.matternetwork.com