Öko-drive

Felvillanyozó Silverstone

A legújabb fejlesztési program keretein belül két töltőállomással gazdagodott az angol pálya, így az elektromos autókkal érkező vendégek térítésmentesen tölthetik fel járműveiket.

A pályát üzemeltető British Racing Drivers’ Club (BRDC) kettő, a legmodernebb technológiát felvonultató töltőpontot alakított ki a pálya területén a vendégek számára.

„Ez egyike az első lépéseknek és egyben része annak a tervnek, hogy a pálya az elektromos járművek egyik bemutatópontja legyen, valamint ismertessük a közönséggel azt, hogy milyen lehetőségek rejlenek ezekben a közlekedési eszközökben” – mondta Richard Phillips, a pálya ügyvezető igazgatója.

„A töltőállomások bevezetése azt jelenti, hogy az elektromos járművek tulajdonosai egy 100km-es körzeten belül ellátogathatnak a legrangosabb eseményekre és amennyiben ezek sikeresnek bizonyulnak, még többet építünk ki” – folytatja Phillips.

Az állomások egyszerre két autó töltését biztosítják. Ezentúl Birmingham, Milton Keynes, Oxford és Észak – London lakói is könnyedén mehetnek majd ki a pályára a környezetbarát járműveikkel.

Az egyik töltőpontot a főbejárat közelében, a nyilvános parkolóban állították fel, míg a másik egységet az új Innovációs Központ mellett.

Forrás: http://f1-live.hu