Öko-drive

A hidrogén-meghajtású Mercedes-Benz F125 Frankfurtban debütál

A Frankfurti Motor Show a legjobb hely a nagy autómárkáknak arra, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket mind a technológiát, mind a designt illetően. Ezért is tervezte úgy a Mercedes, hogy itt mutatja be a hidrogén meghajtású F125-ös modelljét.

Úgy fest, hogy az autóiparban manapság nem ismernek határokat: amit a tervezők megálmodnak, azt meg is valósítják. Saját szemünkkel nézhettük végig az elektromos autók fejlődését, de talán itt az idő valami újra.

A Mercedes is hasonlóképpen gondolkodott, így megalkotta az F125-ös modelljét, amely hidrogén-meghajtású. Az autóba egy 231 lóerős motort építettek be, melynek köszönhetően 4 másodperc alatt gyorsul fel 100km/órára, a végsebessége pedig 220 km/óra. Ráadásul a fogyasztása is elég jó: mindössze 790 g hidrogént fogyaszt 100 km-en.

Ami pedig a designt illeti: az F800-tól vették az ihletet, innen az áramvonalas külső és a felnyíló ajtó. Így az új Mercedes eleganciát és nyugalmat sugároz, és a zsúfolt városi utcákban is praktikus. Csak úgy, mint más Mercedes autónál – például a McLareneknél –, a futómű itt is szénszál, műanyag és alumínium keverékéből készült, amely egy különösen szilárd anyag.

A tank is szénszálas anyagból készült, és úgy alakították ki, hogy a benne lévő hidrogént 700 bar nyomás alatt tartsa. A 125 éves Mercedes-Benz valószínűleg újra képes lesz elkápráztatni az autóshow közönségét az F125-ösben ötvöződő egyedülálló technológiával és designnal.
YouTube előnézeti kép

Forrás: http://www.ecofriend.com