Öko-drive

A LeasePlan már teszteli az új Toyota Priust

A LeasePlan Cégcsoport, a világ vezető flotta- és gépjárműkezelő vállalata és a Toyota Motor Europe a világ legnagyobb hibrid járműgyártójának európai leányvállalata, együttműködésük keretében a LeasePlan ügyfeleinek rendelkezésére bocsátja legújabb plug-in, azaz villamos hálózatról tölthető hibrid elektromos járművét.

Az együttműködés értelmében a következő 3 évben a Toyota Motor Europe megosztja a LeasePlan-nel az alternatív hajtású járművekről szerzett tapasztalatait, beleértve a világszerte több mint 600 (Euró–pában 200) előgyártott – pre-production – Prius Plug-In Hybrid teszteredményét is. A közel 1,3 milliós gépjárműparkot kezelő LeasePlan ezzel párhuzamosan lehetővé teszi a Toyotának, hogy ügyfélkörében népszerűsítse a Prius Plug-In Hybridet még annak 2012-es kereskedelmi bevezetése előtt.

A két cég erejének és jövőképének egyesítésével a LeasePlan olyan megoldásokat kínálhat ügyfeleinek, mellyel egyszerre tehetik hatékonyabbá flottájuk üzemeltetését és környezetkímélőbbé gépjárműparkjukat. Mindez összhangban van a Toyota hibrid technológiát népszerűsítő törekvéseivel, mely nem csak a CO2 kibocsátás, hanem a korom és az NOx kibocsátás csökkentésével is hozzájárul a levegő minőségének javításához.

Izgatottan várjuk az új Toyota Prius Plug-In Hybrid kapcsán létrejött együttműködést, ami hozzásegít minket környezettudatos céljaink eléréséhez. Nagyon értékes számunkra a tudás, amit az együttműködés által szerezhetünk, hiszen az összhangban van a LeasePlan által képviselt fenntartható mobilitási szemlélettel és országhatárokat átívelő GreenPlan programunkkal is – mondta Daemi Vahid, a LeasePlan Cégcsoport ügyvezető igazgatója.

Az új Toyota Prius Plug-In Hybrid kereskedelmi bevezetése és a LeasePlan-nel való együttműködés támogatja azon törekvésünket, hogy gépkocsiflottákat üzemeltető vállalatoknak is zöldebb és hatékonyabb mobilitási megoldásokat kínálhassunk. A Toyota eddig közel 3,3 millió hibrid járművet értékesített. A Prius Plug-In Hybrid piaci bevezetése vállalatunk számára egy újabb jelentős lépés a fenntartható mobilitás elérése felé, hiszen csökkenti az energiafelhasználást, javítja a levegő minőségét és tovább mérsékli a CO2 kibocsátást. Örömünkre szolgál, hogy létrejött ez az együttműködés a LeasePlan-nel, amely nemcsak abban lesz segítségünkre, hogy felhívjuk a figyelmet új technológiánkra és annak működésére, hanem azt is lehetővé teszi számunkra, hogy szorosabbá váljon kapcsolatunk az ügyfelekkel – mondta Leroy Didier, a Toyota Motor Europe elnöke.

A LeasePlan évről évre több ezer Toyota és Lexus Full Hybrid járművet vásárol világszerte, melyek közül sok fut Magyarországon is. A most létrejött stratégiai kapcsolat keretében a flottakezelő arra ösztönzi majd ügyfeleit, hogy ismerjék meg a 2012-ben piacra kerülő új Toyota Prius Plug-In Hybrid előnyeit. Ez a jármű, ami kombinálja a hibrid hajtást a megnövelt hatótávú elektromos haladással, a LeasePlan olaszországi bemutatóján már most felkeltette néhány nagyobb ügyfél érdeklődését.

Az elkövetkezőkben több hasonló programot szerveznek majd többek között Németországban, ahol a Frankfurti nemzetközi autó kiállítást (IAA) rendezik. A következő hónapokban több országban is lehetősége lesz a LeasePlan ügyfeleinek az új Toyota tesztelésére és hamarosan Magyarországon is első kézből értesülhetnek majd az újdonságról. A Toyota Prius Plug-In magyarországi bemutatója illetve az értékesítés kezdete 2012 nyarán lesz.

Forrás: http://www.autopro.hu