Öko-drive

A Ford E-Bike is bemutatkozott Frankfurtban

Frankfurtban számos érdekesség látható idén is, mint például a Ford E-Bike-ja, amit a városi közlekedés korszerűsítése ihletett. És persze a fosszilis üzemanyag-használat csökkentése, és a környezet védelme is.

A kerékpár mechanikája lenyűgöző. A meghajtórendszere egy 350 Wattos elektromos motorból, egy 9,3 amperórás lítiumakkumulátorból, egy beépített vezérlőből és magnetostrikciós érzékelőből áll. Ez utóbbi egy Forma-1-es technológia, amely lényege, hogy a mágneses energiát mozgásenergiává alakítják át – és fordítva. Eddig a Ford elektromos biciklije az első olyan kerékpár, amelynél magnetostrikciós technológiát alkalmaztak.

Az alumíniumból és szénszálból épített váz alig 2 kg-ot nyom. A különböző alkatrészeket a legjobb gyártók szállítják: a nyereg a Selle Italia-tól, a kerekek a Mavic Ellipse-től, a váltó pedig a Shimano-tól van. A hatküllős kerekek letisztult, minimalista formát kölcsönöznek a kerékpárnak. A kormányra szerelt képernyőről megnézhetjük a kiválasztott útvonal sajátosságait, ennek tudatában választhatunk az Economy, a Comfort, illetve a Sport fokozatok közül. A kerékpár végsebessége 24 km/óra, és egy töltéssel nagyjából 85 km megtételére képes.

Forrás: http://www.greenpacks.org