Öko-drive

Alacsonyabb fogyasztású robogómotor a Hondától

A robogók, pláne amiket a Honda gyárt, nem igazán környezetbarát formáját valósítják meg a személyi közlekedésnek. Hála az újonnan kifejlesztett 125 cm3-es diesel motornak, a robogózás is gazdaságosabb és környezetkímélőbb lesz.

A Honda bemutatta a következő generációs motorját, amely 25%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint a jelenleg a robogókba épített 125 cm3-es Honda diesel motor. A gyártó azt mondta, hogy úgy tudták elérni a fogyasztás csökkentését, hogy csökkentették a belső súrlódást, és javítottak a hűtésen. A vízhűtéses, négyütemű, egyhengeres motort egy speciális súrlódásgátló technológiával látták el, és a súlya kisebb, mint az elődjéé.

A 125 cm3-es motor egy magas hatékonyságú hűtőrendszerrel van felszerelve, melynek ventillátora könnyebb, mint a korábbi 125 cm3-esé. A motorban lévő váltóolaj mennyiségét 25%-kal csökkentette a Honda, így növelték a működési hatékonyságot. Az új, környezetkímélőbb 125 cm3-eseket 2012-től kezdik beépíteni a robogóikba, 2013-tól pedig már a piacon is megtalálhatjuk őket.

Forrás: http://green.autoblog.com