Öko-drive

Ünnepélyes keretek között átadták Magyarország első elektromos töltőállomását a belvárosban

Csütörtökön felavatták az első magyar nyilvános elektromos töltőállomást a budapesti Kempinski Hotel Corvinusban. A sajtótájékoztatón és az azt követő ünnepélyes átadón az E.ON Hungária Zrt. és a Kempinski Hotel Corvinus vezető gárdája mellett részt vett az ötödik kerület polgármestere, Rogán Antal is.

Konrad Kreuzer az E.ON Hungária Zrt. vezetésének képviseletében nagy örömmel nyitotta meg a sajtótájékoztatót. Az E.ON hosszú távú fenntarthatósági stratégiájának részeként még az idén megkezdi az elektromos utak kiépítését Magyarországon – jelentette be Mr. Kreuzer.

Külön kiemelte és megköszönte a Kempinski Hotel Corvinus vezérigazgatójának, Emile Bootsmanak, mint házigazdának az együttműködést. A hangulat igencsak családias volt, régi történetek és élmények elmesélése után kitértek az elkövetkező időszak teendőire.

Mikor a Budapest-Bécs közötti útvonal elektromos töltőállomásokkal való kiépítéséről esett szó, a Polgármester Úrral közösen egy utazást is megterveztek, ugyancsak közvetlen hangvételben. A gyorstöltőállomások közelébe – melyek akár másfél óra alatt is feltöltik az elektromos autókat – turisztikai látványosságokat is el tudnak képzelni, hogy az utazók hasznosan tölthessék azt az időt, amíg autójuk újra üzemképessé válik. Az E.ON a program konkrét megvalósítása során szorosan együttműködik majd az illetékes önkormányzatokkal.

A közös nevező és a fenntarthatóság felé vezető út felé való elkötelezettség mind az E.ON, mind a Kempinski Hotel Corvinus, és Rogán Antal Polgármester Úr részéről is egyértelművé vált.

„A nemzetközi E.ON csoport – a fenntartható energiagazdálkodás szellemében – már évek óta számos projektet támogat sikeresen a közúti autózás által okozott károsanyag-kibocsátás mértékének csökkentése érdekében. A vállalatnál az e-autók töltésétől egészen a környezetbarát áramtermelésig számos kérdéssel foglalkoznak az e-autózás kapcsán. A technológiai háttér fejlődésének és az E.ON hazai illetve nemzetközi fejlesztéseinek köszönhetően a cégcsoport készen áll arra, hogy a fogyasztóknak egy jövőbe mutató, komplett szolgáltatást nyújtson Magyarországon” – nyilatkozta Kreuzer.

Az E.ON Energia új utakon elnevezésű programjának első lépése a Kempinski Hotel Corvinus által megrendelt első magyarországi E.ON elektromos töltőpont átadása volt. A Kempinski Hotel Corvinus úttörő szerepet vállalt azzal, hogy megrendelte az elektromos töltőállomást a szálloda szolgáltatásainak bővítésére. A szálloda előtt két álló, egy e-autót akár 1,5 óra alatt töltő úgynevezett gyorstöltőt, a garázsban pedig három darab lassútöltőt helyeztek el, melyeket magyarországi forgalmazóként a Greenetik Kft. biztosít az E.ON számára. A töltőállomásokat mostantól bárki használhatja, aki elektromos járművel – e-autóval, e-robogóval és e-kerékpárral – járja az utakat.

Az E.ON magyarországi értékesítési stratégiáját illetően Winkler János, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy első lépésként a nagyvállalati szektorban vezetik be az új szolgáltatásokat, mivel nagyon erős már most az ez irányú érdeklődés. Winkler szerint ezen keresztül a lakosság is nagyon gyorsan megismerkedhet majd a töltőkkel – lehetőséget biztosítva arra, hogy széles körben megbarátkozzunk ezzel az új közlekedésformával. Felelős energetikai vállalatcsoportként az E.ON az e-autózás valamennyi előnyét biztosító, komplex szolgáltatást képes nyújtani a jövőben: nemcsak töltőket értékesít, hanem technológiát biztosít, elvégzi a kivitelezést és biztosítja a folyamatos üzemeltetést és villamos energiát.

Az E.ON, kezdeményező szerepet vállalva, saját járműflottájába „munkába állít” elektromos járműveket, mellyel példát kíván mutatni más társaságoknak is a környezetbarát technológia elterjesztésében.