Öko-drive

A CCrab kikerüli a dugóban veszteglő autókat

Manapság egyre több elektromos autót kifejezetten a városi közlekedésre terveznek, de az új Citroën CCrab igazán különleges. Ugyanis az önállóan forgó kerekei lehetővé teszik, hogy elslisszanjunk vele a dugóból, vagy könnyedén kiálljunk a zsúfolt parkolóból.

Juha-Pekka Rautio a Citroënnel közösen dolgozva egy teljesen újfajta elektromos autót szeretett volna létrehozni, amely esetleg a jövő elektromos autóinak mintája lehet. A háromüléses CCrab-et a rákok ihlették, így oldalvást is tud haladni, a jó manőverezés érdekében. De az alapötletnél merítettek még a futballisták gyors irányváltó manővereiből is, így ha CCrab-et vezetünk, nem kell órákig a dugóban vesztegelni: gyorsan kicselezhetjük a körülöttünk lévő autótömeget, és haladhatunk tovább.

Persze ilyet majd csak akkor csinálhatunk, ha a Citroën valóban legyártja a CCrab-et, ugyanis most még csak a tervezési fázisában van a folyamat. Azért kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan valósítaná meg a kis CCrab eliszkolós manővereket igazi forgalmi dugóban. Pláne ha a dugóban csak CCrab-ek vesztegelnek… No persze ez még a nagyon távoli jövő zenéje.

Forrás: http://www.yankodesign.com