Öko-drive

A földgázüzemű Honda Civic lett az 2012-es Év Zöld Autója

A Los Angeles Motor Show kezdete előtti napon, november 17-én bejelentették a 2012-es Év Zöld Autója díj nyertesét, a földgázüzemű Honda Civicet. A Honda a Volkswagen Passat GTI-t, a Toyota Prius V-t, a Mitsubishi i-t és az elektromos Ford Focust győzte le.

Az idei versenyben két elektromos, egy hibrid, egy tiszta dízeles és egy földgázüzemű autó került be a döntőbe, a környezetvédelmi és autóipari szakemberek pedig a majdnem 0 g károsanyag-kibocsátású Hondát választották ki nyertesnek a díszes társaság közül. A földgázüzemű Honda nemcsak amiatt ideális üzemanyag, mert nem szennyezi a környezetet, hanem mert Amerikában – ahol az autót forgalmazni fogják – harmadával olcsóbb, mint a dízel.

Az ötszemélyes Honda Civic sedan egyszerre nyújt kényelmes és környezetbarát lehetőséget a közlekedésre. Kb. 6 litert eszik százon, de a beépített ECO funkciónak köszönhetően bármikor átválthatunk üzemanyagtakarékos üzemmódra. Egy tankkal nagyjából 380 kilométert tud megtenni, ez két és félszerese annak, amennyire egy átlagos elektromos autó képes. Ráadásul nagyon biztonságos is: az Institute for Highway Safety a legbiztonságosabb kategóriába sorolta be a zöld Civicet.

Forrás: http://www.greencar.com