Öko-drive

A McLaren lett a Forma-1 első széndioxid – semleges csapata

A brit istálló ma bejelentette, hogy a McLaren Mercedes lett a Forma-1 első széndioxid - semleges csapata. Martin Whitmarsh csapatfőnök egyszerre boldog és büszke.

A McLaren egy évvel ezelőtt érte el a Carbon Trust Standard nívóját, és azóta számos intézkedést foganatosított Brazíliában és Indiában, hogy kiváltsák az istálló által okozott szennyezést. Azért esett a választás ezekre az országokra, mert kiemelkedő szerepet játszanak a Forma-1-es naptárban – állítja a McLaren.

A csapat ma jutott el arra a pontra, hogy hivatalosan kijelenthetik a teljesen széndioxid – semleges működést. A McLaren eredményét a brit kormány is elismerte, mivel az istállót bevették a Carbon Reduction Commitment Energy Efficiency Scheme nevű lajstromba, ami több mint 2000, a szigetországban környezetbarát üzleti tevékenységet folytató céget tartalmaz. A McLaren rögtön a 92. helyen nyitott, ezzel a legjobb eredményt elérő Forma-1-es istálló és autógyártó.

Martin Whitmarsh a következőket mondta el a jeles eseményről:

„Egyszerre vagyok boldog és büszke arra, hogy a Vodafone McLaren Mercedes lett a világ első széndioxid – semleges Forma-1-es csapata. Ez egy jelentős eredmény: sok kemény munkának az eredménye, melyet rendkívül elkötelezett egyének végeztek a szervezeten belül, és annak a folyamatos fejlesztést képviselő filozófiának megtestesülése, melyet a munkahelyen képviselünk.”

Forrás: http://f1-live.hu