Öko-drive

Üzemanyagcellás luxuscsónak

Gondolni kell azokra is, akiknek a pénz nem számít, és törődnek a környezetükkel: nekik ideális lehet a MIG 675 luxusmotorcsónak. A 6,7x2,5 méteres, háromszemélyes csónak végsebessége 113 km/óra, és gőzön kívül nem bocsát ki semmit, hiszen üzemanyagcellás.

Ahelyett, hogy a nagynyomású hidrogéntartályt a MIG 675 magával cipelné, saját magának állítja elő a hidrogént a vízből. A hidrogéngenerátor látja el energiával a motort, és a csónakon található összes elektromos berendezést, mint például az érintőképrenyős irányítót, a GPS-t, a visszapillantó kamerát, az Alpine hangrendszert, a minibárt a hozzá tartozó asztallal és a LED világítást.

Az 1300 kilogrammos, alumíniumból készült hajón még egy mosdó, egy fürdőszoba, egy napozóterasz is van, és a padló tikfából készült, a kis belső részeket pedig bőr borítja. A LUXURY, a MIG 675 gyártója azt állítja, hogy a csónak a működés közben állítja elő a hidrogént, bár az sajnos nem derül ki, hogy ezáltal a hajó bizonyos értelemben örökmozgó, vagy többet fogyaszt, mint amennyit megtermel. Ha bárkinek megtetszik a kis motorcsónak, a jövő évtől hozzájuthat mindössze 250 000 euróért cserébe.

Forrás: http://www.gizmag.com