Öko-drive

Bicikliből szamurájkard

Az összecsukható bicikli nagyban megkönnyíti a városi közlekedést: felszállhatunk vele a buszra vagy a vonatra, bevihetjük az épületekbe, kis helyen tárolhatjuk, vagy csak egyszerűen a vállunkra kapva, vagy magunk után húzva sétálgathatunk vele. Az, ami ennyire praktikus, megengedheti magának, hogy néha kicsit háttérbe szorítsa a gyakorlatias szempontokat, és teret engedjen a stílusnak, ahogy azt az Odachi összecsukható kerékpár is teszi.

A rétegelt bambuszlemezekből készített biciklit a szamurájkardok ihlették. Nick Domanski tervező itt-ott egy kicsit változtatott a hagyományos kerékpárok kialakításán, így ha összecsukjuk, és a vállunkra kapjuk, igazi városi szamurájokká válhatunk. De nem kötelező így hordani a könnyű kis biciklit: azok, akik nem szeretnék szamurájosra venni a figurát, vagy szimplán nehéznek találják az Odachit, azok húzhatják is maguk után a bicajt.

Az első pillantásra leginkább egy játékbiciklire emlékeztető Odachi kialakítása nem a legpraktikusabb, ha a biciklizésről van szó. Ám az esetleges tömeggyártásig még van lehetőség a kerékpár az apróbb hibáinak kijavítására, addig pedig megmarad egy ötletes designnak, amellyel virtuálisan bárhová eljuthatunk.