Öko-drive

Videó az eddigi leghatékonyabb elektromos autóról

A harmincnégy cég közös fejlesztéseként létrehozott Sim-Lei tavasszal azzal hívta fel magára az emberek figyelmét, hogy elképesztően nagy, összesen 333 kilométeres a hatótávolsága. A Sim-Lei egy autóshow-n is megjelent a hónapban, így újabb információk derültek ki a villanyautóról.

A mindössze másfél méter széles és 2,95 méter hosszú Sim-Lei akkora, mint egy átlagos szedán, csak sokkal nagyobb a csomagtartója. A 65 kilowattos (87 lóerős) és 700 newtonméteres motornak, valamint az igen alacsony (0,19 – összehasonlításképpen a Nissan Leafé 0,25) légellenállási tényezőnek köszönhetően az autó hatótávolsága több mint 300 kilométer, holott akkumulátora akkora, mint a Nissan Leafé (24,5 kilowattórás).

Már tavasszal kiderült a Sim-Lei-ről, hogy végsebessége 150 km/óra, és 4,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. Az autó energiafogyasztása 77 wattóra/kilométer, amely 1,4 liter/100 kilométeres fogyasztásnak felel meg. Ám a mostani kiállításon az autó belsejébe is bepillantást lehetett nyerni: egy nagy kijelző kapott helyet a kormány mellett, amelyen a tolatókamera képe jelenik meg. A Sim-Lei alacsony ellenállású Bridgestone Ecopia gumikat kapott.

A Sim-Lei szériagyártását 2 éven belül tervezik elindítani, viszont az áráról nem adtak még ki információkat.YouTube előnézeti kép

Forrás: http://www.technologicvehicles.com