Öko-drive

Amerika környezetbarát pályával várja a Forma-1et

A Circuit of The Americas (COTA) egy elismert szakemberrel bővítette a csapatát, hogy megfeleljen az Austin város által támasztott környezetbarát követelményeknek. A zöld COTA jól jár: a fenntarthatóságért cserébe sok zöldhasút kap a pálya.

A Circuit of The Americas felvette Edgar Farrera-t, aki fenntarthatósági igazgatóként fog dolgozni az Austinban épülő Forma-1-es pályán. Ferrara 20 éves tapasztalattal rendelkezik a környezetbarát építészet és a fenntartható tervezés területén.

Ferrara feladata lesz az, hogy felügyelje a COTA építésénél alkalmazásra kerülő környezetbarát beruházások kivitelezését, és a munkája során folyamatosan együtt fog működni Austin város Fenntarthatósági Irodájával.

A zöld fejlesztések a levegőminőséget, a környezetbarát közlekedést és szállítást, a zöld technológiával kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket, az alternatív energiával kapcsolatos rendezvényeket, és a pálya kivitelezését érintő fenntartható fejlesztéseket érintik.

A program része lesz még a környezetbarát létesítmények üzemeltetéséhez szükséges ismeretek oktatása, valamint a munkatársa koordinálása.

„Az, hogy Edgar-t felvettük a csapatunkba, demonstrálja az elkötelezettségünket a fenntarthatóság iránt”- mondta Steve Sexton, a COTA elnöke.

„Egy egyedülálló lehetőséggel rendelkezünk a motorsport világában, hogy kifejlesszünk egy erős fenntarthatósági programot. Edgar megérti a víziónkat, hogy felállítsunk egy új mércét a környezetbarát programoknak az olyan létesítmények területén, melyek nagy rendezvényeket fogadnak, és egyben ő tudja a fontosságát annak, hogy a helyi közösséget informáljuk és oktassuk.”

A fejlesztés azért is nagyon fontos a pálya számára, mert a városi tanács arra kötelezte a létesítményt, hogy bizonyos zöld mércéknek eleget kell tennie. A COTA saját érdeke, hogy megfeleljen a kívánalmaknak: ha nem teljesítik az előírtakat, akkor a várostól sem kapják meg a beígért támogatást, melyet a Major Event Trust Fund alapból fizetnek.

Forrás: http://f1-live.hu