Öko-drive

Két rugalmas biciklitároló egy tervezőtől

Bár a hajlítható, rugalmas biciklitárolóknak megvan az a veszélye, hogy megkönnyítik a tolvajok dolgát, de ha bízunk a tervezőben, Margus Triibmannban, akkor ettől nem kell tartanunk, mind a Grazz, mind pedig a Tulip Fun Fun elég erős ahhoz, hogy nyugodt szívvel lezárjuk hozzá a biciklit. Ráadásul az elasztikus biciklitárolóknak megvan az az előnyük is, hogy magunk dönthetjük el, milyen módon és irányban helyezzük el bennük/melletük a kerékpárt.

A Grazz és a Tulip Fun Fun is műanyaggal, illetve gumival borított fémkábelekből áll, a borítás megvédi a biciklit a sérülésektől. A Grazz formáját a fűszálak ihlették, a földből kinyúló kábelek végén egy kis fémkarika található, ezen átfűzve a zárat rögzíthetjük a kerékpárt. És mivel a Grazz ide-oda hajlítható, egyszerűbben rögzíthetjük a biciklinket akkor is, ha már szinte tele van a tároló.

A Tulip Fun Fun kialakítását a tulipánok ihlették, de hasonlíthatjuk akár egy villanykörtéhez is. Ez a biciklitároló gumival borított fémkábelből készült, és mivel a tároló váza hajlítható, különböző méretű bicikliket is egyszerűen zárhatunk hozzá. A Tulipános Fanfan és a Fű is kétféleképpen rögzíthető a helyére: akár külön talapzattal és csavarokkal, de akár közvetlenül az öntött betonba is lehet rögzíteni a tárolókat.

Via Bicycle Design