Öko-drive

Óriásbusz a nagy tömegeknek

Ahogy nőnek a városok, úgy nő a városok közti ingázók száma, ami azt jelenti, hogy a tömegközlekedésnek is igazodnia kell ehhez a trendhez. Egy darabig megoldás az, ha sűrítik a járatok számát, de ha már ezzel sem lehet kielégíteni az utazóközönség igényeit, akkor valami másra van szükség. Például egy kétcsuklós, 25 méter hosszú óriásbuszra.

A kínai Youngman autógyártó cég rukkolt elő egy ilyen paraméterekkel rendelkező busz koncepciójával, hogy megkönnyítse a Peking és Hongcsou között ingázók dolgát, a forgalom csökkentése mellett.

A Youngman JNP6520G óriásbusz csupán 40 ülőhellyel rendelkezik, de összesen 300 utas befogadására alkalmas. A fel- és leszálláshoz öt ajtó áll az utasok rendelkezésére, ezek az ajtók úgy lettek kialakítva, hogy kerekesszékkel is megoldható legyen a busszal való utazás. A duplacsuklónak köszönhetően pedig a busz éppen olyan könnyen tud manőverezni, mint a hagyományos buszok. A tervezett útvonalon lévő buszsávnak köszönhetően az óriás Youngman JNP6520G valódi alternatívát kínál az ingázóknak az autó helyett.

Forrás: Übergizmo