Öko-drive

Újabb hibrid sportautó koncepció

Ha létezne egy világ, ahol az összes tanulmányautó kereskedelmi forgalomban lenne, akkor a milliomosoknak nem kellene vacillálniuk a státuszszimbólum és a környezettudatosság között, annyi hibrid, illetve elektromos sportautó közül választhatnának. Csak hogy még jobban összezavarjuk a bőséggel a párhuzamos világbeli milliomosainkat, itt egy új hibrid tanulmány, ezúttal Umberto Palermotól.

Az olasz designer, az UP Design alapítója és tulajdonosa, Umberto Palermo tervezte a Vittoriát, amelyet a Qatar Motor Show-n mutatott be. Vittoriának egy 4,2 literes, nyolchengeres, 400 lóerős, 475 newtonméteres dieselmotorja és egy 80 lóerős elektromos motorja van. Ez utóbbi 30 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. Az autó végsebessége 315 km/óra, súlya pedig 1750 kg alatt van.

A Vittoria háromféle üzemmódban használható: elektromos, dízel meghajtású és hibrid üzemmódban. Az elektromos motor a hátsó kerekeket hajtja, a belső égésű motor pedig az összes kereket. A sportautó regeneratív fékrendszerrel is rendelkezik.

Itt egy videó az újonnan bemutatott Vittóriáról. Egy alternatív világbeli milliomosként megvennéd?YouTube előnézeti kép

Forrás: TechVehi