Öko-drive

Gig Pack, a hátizsákként hordható roller

Az összecsukható közlekedési eszközök nagyban megkönnyíthetik az ember életét, de tárolni, cipelni még egy összecsukható biciklit is kell. Nem úgy a hátizsákba épített rollert, amelyet csak lazán a hátunkra kapunk, ha átváltunk gyalogos üzemmódba.

A Gig Pack hátizsák-roller kombinációjának ötlete a brazil Gustavo Berncktől származik, és egy igazán praktikus találmány: amikor a rollert éppen nem használjuk, akkor teljes egészében becsomagolhatjuk a kormányhoz erősített hátizsákba. A teleszkópos kormányt egyszerűen összecsukhatjuk, fellépőt pedig a hátsókerékkel együtt a hátizsák aljában lévő kis rekeszbe csúszathatjuk. És még egy kis szabad hely is marad a hátizsákban akkor is, amikor a rollert már belegyömöszöltük.

A Gig Pack rollere 90 kilogrammig használható, és tartós gumikerekekkel van ellátva. Brenck a prototípust már megépítette, de várja a befektetőket a tömeggyártás beindításához. Reméljük sikerrel jár, mert a Gig Pack teljesen használható és praktikus kis darabnak tűnik, amivel sokan ki tudnák váltani a mindennapos tömegközlekedést is akár.

Forrás: Gajitz