Öko-drive

Piero Ferrari: A Forma-1 a hibridek felé tart

Piero Ferrari, az alapító Enzo Ferrari fia elmondta, hogy a motorsportoknak referenciaként kell szolgálniuk az utcai modellek fejlesztéséhez, és a versenypályán kipróbált technológiákat át kell ültetni a hétköznapi járművekbe. Az alelnök meglátása az, hogy a Forma-1 számára a hibridek jelentik a megoldást.

Piero Ferrari a Modenában megrendezett Motorsport ExpoTech szakkiállításra látogatott el, ahol a pályaversenyek és az utcai autók világát kapcsolta össze, és kifejtette, hogy szerinte milyen lenne a kettő tökéletes fúziója:

„A motorsport világa a racionalizáció szakaszában van jelenleg, és egy új utat kínál: a versenyek látványossága még több helyet és forrást fog nyújtani az olyan új technológiák kutatására és fejlesztésére, melyek egyre demokratikusabbak lesznek”- mondta a Ferrari.

„A motorsportok és a Forma-1 nagyon figyelemmel követik az elektromos és hibrid megoldások világát, és ez az az irány, merre mennünk kell: a megoldások, melyeket megterveztek, teszteltek, és elhozták őket a motorsport versenyek pályáira, azok sokkal nagyobb hatással lesznek a mindennapi járművekre, mint a közelmúltban”- folytatta az alelnök.

„Mindamellett már világos, hogy a Forma-1 a hibrid irányába tart, és ez egy nagyon érdekes kihívás lesz technológiai szempontból, ráadásul semmit sem vesz el a versenyzés érzelmi oldalából. Majd meglátjuk.”

Forrás: http://f1-live.hu