Öko-drive

Hasít az elektromos vízibicikli

Bizonyára mindenki, aki nyaralt már a hazai vízpartokon, kipróbálta az efféle vakáció egyik védjegyévé vált vízibringát is. Egy ideig kellemes lehet az izmok kényelmes dolgoztatása mellett gyönyörködni a táj szépségében, de ha az ember elfárad, gyakran jól jöhet egy kis segítség.

A kevés energiafelhasználással is fenntartható BionX csónak készítői pontosan erre gondoltak, amikor megálmodták ezt a tölthető akkumulátorral működő vízijárművet. A kishajó az elektromos rásegítéssel ellátott kerékpárokra hajaz abban a tekintetben, hogy a pedálozás erejét még az előzőleg feltöltött árammal is támogatja, a felhasználó dönthet, hogy 50, 100 vagy 200%-kal szeretné növelni a teljesítményét.

Utóbbi mérésére természetesen külön szerkentyűt építettek a bringába, melyet sós- és édesvízi környezetben is bátran használhatunk. A BionX beszerzését erősen ajánlják olyan zöld nyaralóközpontoknak, melyek környezetbarát elven működnek, és fontos számukra, hogy a létesítményhez tartozó járművek kibocsátása ne károsítsa a természetet.

Ez a könnyedén vontatható csónak ennek a kritériumnak teljes mértékben megfelel, hiszen egyszeri töltéssel 4-5 órán keresztül, zaj és füstfelhő nélkül, kb. 8 km/h-s sebességgel képes “hasítani” a vízen.

Forrás: http://www.gizmag.com