Öko-drive

Eggasus

Bár még találgatják, van-e jövője az egyszemélyes autónak, ez esetben leginkább egy fedett villanyrobogónak, a fejlesztése halad előre.

Az USA-ban arra számít a jármű kiagyalója, hogy gyártmányát kedvelni fogják, mert ugyan mi más lehet annál „amerikaibb”, mint az egyszemélyes autó…

Az elektromos árammal közlekedő háromkerekű futurisztikus jármű nagy, tojás formát mintázó kabinjáról kapta a nevét. Évek óta próbálkozik a fejlesztő megtalálni ideális konstrukcióját, a cleantechnica.com portál szerint annyi már biztos, hogy az elől lévő kereket mozgatja a villanymotor, de annak képességeiről, a feltöltési időről egyelőre hallgatnak. Annyit lehet még olvasni a portálon, hogy vele nem a kétkerekű járműveken közlekedőket tekintik elsősorban célközönségnek, hanem azokat, akik a zéró szennyezőanyag-kibocsátás elkötelezett hívei, különösen a nagyvárosok belső kerületeiben. Emellett szeretik a személyes szabadságot adó kétkerekűeket, de mindenfajta időjárási körülmény között szeretnének egy ilyen járművet használni.

A nagy nyilvánosságnak bemutatott kísérleti példánya olyan színű, mint a sárgászöld láttató mellény, és ez az alkotók szerint nem véletlen: fontosnak tartják, hogy a kis autó-robogó öszvér észre vétesse magát. Ettől függetlenül igény szerint más színekben is kapható lesz, a tervek szerint már idén ősztől.