Öko-drive

Kisteherautót építene a Tesla

Elon Musk meg van veszve. Értem én, hogy a SpaceX projekt óriási siker és a Dragon egy zseniális űrhajó, na meg a Tesla Roadster is hasít rendesen, de valahol azért húzzunk egy határt.

Fel vagyunk mi készülve elektromos pick-upokra? Pedig Franz von Holzhausen, a Tesla vezető formatervezője épp ilyenekről ábrándozik, a márka modellpalettájának kiszélesítésénél ugyanis szinte szabad kezet kapott és minden eddiginél jellegzetesebb autókat ígér.

Ezek között szerepel egy kisteherautó is, amelyre nem is annyira haszonjárműként, mint inkább élményautóként tekintenek a gyáriak. Konkrét elképzelésük egyelőre nincs a formatervet illetően, ezért a mellékelt képen a Tesla Model S látható, a B-oszloptól hátrafelé leradírozott tetővel, de biztosak lehetünk benne, hogy ha eljön az ideje, legalább olyan ütős design-nal hozakodnak majd elő, mint a pérmium modellek esetében. Ettől függetlenül bizarr ötlet, nekem valamiért a porig ültetett, vaskeresztes Volkswagen Caddy-k jutnak az eszembe. Azoknak jól állna a villanymotor?

Forrás: http://autostat.hu