Öko-drive

Kétkerekű elektromos zümmögővel készül a BMW (Videó)

A BMW nem dobta el az elektromos motor koncepcióját, és a gyártó előállt a C evolution-nal, mely egy szériaközeli prototípus, és a közeljövőben a közutakon is találkozhatunk vele. A remek megjelenésű motor akár rövidebb autópálya szakaszokra is alkalmas lehet, köszönhetően a hatótávnak és a végsebességnek.

A BMW állítása szerint a C-Evolution akár a „belátható jövőben”gyártásba kerülhet, mivel a Concept e tanulmány továbbfejlesztéséből született. Utóbbit a 2011-es frankfurti IAA-n mutatták be a bajorok.

Ellentétben az elektromos autókkal, melyeknél folyadékot használnak, a BMW léghűtést alkalmaz a nagyfeszültségű akkumulátorok hűtéséhez: a termelődő hő az akkumulátorház közepén kialakított csatornán keresztül távozik. Ezzel helyet és súlyt takarítottak meg. A motort a csomagtartóban elhelyezett kábel segítségével lehet feltölteni, és a 100%-os töltöttségi szint elérése három órát vesz igénybe – hagyományos hálózatról. A motorban van KERS, azaz fékezési energia-visszanyerő berendezés, és a felügyeletet ellátó elektronika például a markolat állásától és a fékektől érkező jelek alapján dönti el, hogy mekkora nyomatékot küldjön a hátsó kerékre.

A C evolutionban található lítium-ion akkumulátor kapacitása 8 kWh, teljesítménye 35 KW, és 120 km/órás végsebességre tudja gyorsítani a kétkerekűt. A technológiát nem csak a C evolution fogja megkapni: a 2013-ról sorozatgyártásban készülő i3 is ezt az akkumulátort fogja használni, csak nagyobb dimenzióban.

A nagytestű robogó, mely teljesítményben és gyorsulásban felveszi a versenyt a benzint égető a 600-as gépekkel, akár 100 km megtételére is képes, így rövidebb autópálya és országúti szakaszok sem jelentenek vállalhatatlan akadályt.

YouTube előnézeti kép