Öko-drive

Elektromos Norton integrált iPad-del (Videó)

Az elektromos Toyota 2000 GT után újabb klasszikus gép átirata borzolhatja a kedélyeket: Brian Richardson egy több mint hatvan éves Norton karosszériáját ötvözte elektromos hajtással, és még egy iPad-et is integrált a tank helyére. Tette mindezt egy pajtában Virginia államban…

Richardson semmilyen versenyzői vagy motorépítési tapasztalattal sem rendelkezett, mielőtt belevágott a Moto Electra építésébe a Blue Grassben taláható birtokán. A birkatenyésztéssel foglalkozó lelkes amatőr egyszerűen csak alkotni akart egy olyan gépet, mellyel elindulhat a TTXGP U.S. bajnokságban és az AMA Vintage Motorcycle Daysen.

A Moto Electra egy 1950-es Norton Featherbed-en alapul, és az enyhén módosított vintage karosszériába elektromos hajtást integráltak. A gép 62 lóerős teljesítmény leadására képes és 115 Nm a maximális nyomatéka. A kerekek karbonból készültek, és a fékezés regeneratív, azaz visszatáplálja a felszabaduló energiát az akkumulátorba. A motor végsebessége meghaladja a 210 km/órát, hatótávolsága a 140 kilométert.

A gép egyik érdekessége, hogy a több fős csapat egy iPad-et is integrált a tank helyére, mellyel nemcsak az internetes kapcsolatot biztosítják, hanem különböző motorhangokat is képesek ráprogramozni a gépre.

Richardson mindenképp el akar indulni a vintage motorok versenyén, mert úgy gondolja, hogy a jövő az elektromos kétkerekűeké, és ő egy lépéssel előbbre jár, mivel a kettőt ötvözte egy gépben.

Íme, hogyan muzsikál a Motor Electra:

YouTube előnézeti kép

Forrás: http://motoelectra.com/