Öko-drive

A csaj, aki elektromos kupéra cserélte az M5-öt

Sabine Schmitz, a Ring Taxi sofőrje elvitte egy körre az Exagon Furtive-eGT-t a Nürburgringen, és a tapasztalt pilóta rendkívül elégedett volt. A szolgálati BMW M5-höz szokott hölgy úgy érezte, mintha „egy felhőn ülve vezetne”.

A német hölgy nagyon dicsérte a francia kupét, melyet az idei Párizsi Autószalonon fog bemutatni a cég. Az eGT 516 Nm nyomatékkal rendelkezik, és a gyári adatok szerint 3.5 másodperc alatt van százon. Az Exagon Motors 250 km/órában korlátozza a gép végsebességét, de 2+2 üléses kupé akár 287-tel is tudna száguldani.

„Nagyon meglepett a tapadás és az erő”- kezdte Sabine. „És a felfüggesztés is jó! A gumiknak jó a tapadása, a fék pedig lenyűgöző. A beállítás már most nagyon jó a Nordschleifére. Sokkal nyugodtabb vagy benne, mint egy normális motorral hajtott autóban. Minden olyan könnyűnek érződik benne. Gyors vagy, de azt érzed, hogy olyan könnyedén mész, mintha egy felhőn ülnél. Lenyűgöző.”

„Az egyensúly végig briliáns volt. Az autó súlypontja is annyira alacsonyan van, amit normális esetben nem igazán érzel egy átlagos autónál. Egyszerűen briliáns.”

Reméljük, hogy Sabine elismerő szavai nem csak kötelező PR nevében születettek, és az Exagon egy valóban jól vezethető elektromos GT.

YouTube előnézeti kép