Öko-drive

Videón a McLaren új szupersportkocsija

A McLaren végre videóval is szemléltette a P12 körvonalait, de természetesen ne várjunk teljes leleplezést. A rövid, de látványos teaser arra pont elég, hogy még nagyobb érdeklődés övezze a McLaren F1 utódjául titulált gépet.

A McLaren a Párizsi Autószalonon fogja lerántani a leplet a P12-ről, mely a „következő izgalmas fejezet lesz” a cég történelmében. Miközben Martin Whitmarsh, a Forma-1-es istálló főnöke kijelentette, hogy nagyon érdekli őket a 2014-ben induló elektromos széria, és bármilyen formában szívesen részt vennének benne, a McLaren Automotive sem pihen.

A P12-vel kapcsolatban egy 800-900 lóerős gépet emlegetnek, mely hibrid hajtású lesz, köszönhetően a Forma-1-ből is ismerős KERS-nek.  A McLaren csapatfőnöke azt is hozzátette, hogy az utcai „fronton” is várható lesz az erőteljes zöldülés, és a cég számos érdekességgel fog előállni ezen a téren is.

Ron Dennis korábban „a világ technológiailag legfejlettebb szuperautójaként” jellemezte a titokzatos P12-őt. A McLaren szeptember 27-én tartja a hivatalos sajtótájékoztatót, ahol valószínűleg hivatalosan is bemutatják a modellt.

YouTube előnézeti kép