Öko-drive

Agresszív állat: videón a Lexus legújabb kupé-tanulmánya!

Tegnap lepték el az internetet az első képek, melyek a Lexus LF-CC-t ábrázolták. A következőkben videón is meg lehet tekinteni a japánok középkategóriás koncepcióját, mely egy-két éven belül szériában készülhet.

Amit az Audi a single-framemel megkezdett, azt a Lexus az LF-CC-vel tetőzi: a középkategóriás kupé olyan nagy és agresszív maszkot kapott, hogy a Hajdú mosógépekben található dob rácsozata is elbújhat mellette. Az orsó alakú hűtő feltűnő és agresszív, bár kérdéses, hogy mennyire fog visszaköszönni a szériamodellen.

A Toyota luxusmárkája a Párizsi Autószalonon fogja leleplezni a gépet, melynek karosszériáját hangsúlyos élek és L-alakok uralják. Az üvegfelületek kicsik, a hűtőrács és a kerekek óriásiak – minden adott a dinamikus és egyben fenyegető megjelenéshez.

Annak érdekében, hogy az LF-CC ne csak egy mutatós szobor legyen, a hajtást sem bízták a véletlenre. Az Atkinson ciklusú 2.5 literes, négyhengeres benzinmotorhoz egy vízhűtéses villanymotor társul. A csúcsteljesítmény valahol 200 lóerő felett, a szén-dioxid-kibocsátás 100 g/km alatt lesz – ígéri a gyártó.

YouTube előnézeti kép