Öko-drive

Elektromos Mercedes SLS: a legerősebb gép, ami kikerült az AMG berkeiből

A Mercedes büszkén hirdeti, hogy az SLS AMG Electric Drive lesz a legerősebb sportkocsi, amit valaha is készített a gyártó részlege. A következő videóban mozgásba lendül a króm kékre festett diétás szörnyeteg.

2013-ban érkezik a Mercedes válasza az Audi R8 e-tronra, de az elektromos SLS a Teslával és a Fiskerrel is versenyre kíván kelni. Az ára biztos, hogy mindent vinni fog: 416 ezer eurót kell kicsengetnie annak, aki sportosan akar spórolni a fosszilis üzemanyagon.

A 750 lóerős és 1000 Nm nyomatékkal csatasorba álló SLS a Párizsi Autószalonon debütált látványos fényezéssel, és jövőre már megvásárolhatóak lesznek az első példányok. A sportkocsi összkerékhajtást kapott: négy, a kerekeknél elhelyezett elektromotor gondoskodik arról, hogy a gép 3.9 másodperc alatt százon legyen.

A dinamikus menettulajdonságokat és a kedvező kanyarviselkedést támogatja az intelligens vezérlés, mely az egyes kerekek között tudja szabályozni azt, hogy mennyi nyomaték jusson az adott helyre.

A Mercedes egy hivatalos videóban mutatja be, hogy mire képes az SLS, de az igazi tesztre, melyen valóban kiderülnek a benne rejlő lehetőségek, még várni kell egy kicsit.

YouTube előnézeti kép