Öko-drive

Videón a legerősebb hibrid Lexus, az LF-LC

Félig koncepció, félig valóság a Lexus opálkék tanulmánya, a hibrid LF-LC kupé. Az Ausztrál Motor Show-ra tervezett gép megjelenése egyszerűen brutális.

A karbonszál és az alumínium játszotta a főszerepet, amikor megalkották a 2+2 üléses Lexust: kívül kőkemény és határozott élek, míg az utastérben a látványos ívek uralják az összképet. A japánok a következő generációs hibrid rendszert építették be az LF-LC-be: az Atkinson ciklusú benzinmotor és az elektromos erőforrás összteljesítménye 500 lóerő – ez a Lexus legerősebb rendszere, melyet személyautóba tettek.

A Lexus is átállt a lítium-ion akkumulátorok használatára, és nagy reményeket fűznek az új koncepcióhoz:

„A nagy energiával rendelkező akkumulátorcsomagot arra terveztük, hogy nagyobb erővel szolgáljanak, mindezt úgy, hogy maga az egység kisebb, mint amiket a Lexus jelenlegi kínálatában alkalmazunk”- mondta Tony Cramb, a Lexus ausztrál részlegének vezetője.

„Az LF-LC részben koncepció, részben valóság: a koncepció azt sugallja, hogy mi várható a Lexus részéről, miközben a valóság aktívan segített annak tanulmányozásában, hogyan tervezzünk és építsünk a jövőben olyan autókat, mint ez.”

YouTube előnézeti kép