Öko-drive

Szinte biztos, hogy jön a hibrid Mitsubishi Evo

Osamu Masuki, a Mitsubishi Motors elnöke a Nemzetközi Ausztrál Motor Shown árulta el, hogy valóban fontolják az Evo XI sorozatgyártását, de erről csak abban az esetben lehet szó, ha valamilyen zöld technológiát is felhasználnak benne. Ilyen jellegű pletykák már korábban is napvilágot láttak, sőt dízel-hibrid kombinációt is emlegettek, melynek megjelenését 2014-re várják. Masuki nem beszélt a belsőégésű motor jellegéről, de azt elmondta, hogy a hibrid hajtásnak mindenképp helyet kell adni a sportkocsiban.

A Mitsubishi jelentősen elmarad japán vetélytársaitól (Toyota, Honda), ami nemcsak a zöld technológiák alkalmazását jelenti, hanem az eladásokat is. A kevés típus nem hozza a számokat, és nem hiába várat magára/csúszik az Evo XI bemutatása.

Az ausztrál CarAdvice beszámolója szerint Masuki hosszasan beszélt a gyártó Pikes Peak-en elért eredményeiről, ahol egy átalakított i-MiEV második helyet szerzett az kategóriájában:

„Meg akartuk találni az elektromos autók korlátait. Nagyon sok információnk van, mióta végeztünk ott”- mondta Masuki.

„Ami az Evolution-t illeti, egy új világgal állunk szemben, ami azt jelenti, hogy ebben a szellemben kell megterveznünk a következő korok evolúcióját. Mindig is próbáljuk aktivizálni a sportkocsik fejlesztésével foglalkozó részlegünket.”