Öko-drive

Elektromos autót kapott a francia „megújuló miniszter”

Miután Arnaud Montebourg a 2012-es Párizsi Autószalonon megrendelte a Renault ZOE típusú autóját, az ipari megújulásért felelős miniszter tegnap ünnepélyes keretek között vette át a járművet. Montebourg az első ügyfél, aki beülhet a saját elektromos ZOE-jába.

A Renault-ot a Gazdasági Minisztérium díszudvarában adta át Carlos Tavares, az autógyár ügyvezetője. A miniszter még szeptemberben rendelte meg magának a ZOE-t, és ezzel kíván követendő példát mutatni az összes állampolgárnak. A ZOE a Renault elektromos autó családjának (Z.E.) csúcsát képviseli, és egyben az első teljesen elektromos hajtású modellje.

A francia kormány 7000 eurós környezetvédelmi bónusszal támogatja azokat, akik a modell megvásárlása mellett döntenek, így annak alapára 13 700 euróra csökken. A típus a gyártó kulcsfontosságú szimbóluma, mely a Renault-Nissan Szövetség elkötelezettségét testesíti meg az elektromos mobilitás iránt. Méreteiből kifolyólag elsősorban városi használatra szánják, és tökéletes társ a mindennapokban.

Az ipari megújulásért felelős miniszter ezzel az első olyan vásárló lett, aki hozzájuthat az autóhoz, mielőtt beindul annak sorozatgyártása 2013 tavaszán.

„Az első ZOE leszállítása létfontosságú lépés a Renault elektromos offenzívájában, melynek az a célja, hogy a lehető legtöbb ember számára megengedhetővé tegye a zéró emissziós mobilitást”- mondta Tavares.