Öko-drive

A Porsche aggódik a környezetért: a plug-in hibridé a jövő

A Porsche AG az elektromos hibridben látja a közeljövő megoldását, így a Panamera Sport Turismo egy nagyon fontos lépés a gyártónak. A koncepció Los Angeles utcáin tette meg az első métereket.

A németek nagyot durrantottak szeptember közepén az elektromos hibrid koncepciójával, mely egyben a Shooting Brake szeletet akarja megkaparintani a piacon. A Panamera Sport Turismo egy bemutató autó, mely a jövő hajtásláncát akarja demonstrálni – azt az utat, melyben a leginkább hisznek a Porsche szakemberei.

Az e-hybrid feliratot viselő gépet egy 333 lóerős V6-os benzinmotor és egy 95 lóerős elektromotor mozgatja – utóbbival akár 30 kilométert is meg lehet tenni, kizárólag elektromos üzemmódban, köszönhetően a 9.4kWh kapacitású akkumulátornak. A gép kevesebb, mint 6 másodperc alatt százon van, és állítólag a 3.5 literes átlagfogyasztás sem lehetetlen, mindezt 82 g/km-es CO2 kibocsátás mellett.

„Nagyon aggódunk a környezetért is, és azt gondoljuk, hogy nagy felelősséggel tartozunk. Ez a plug-in technológia része az intelligens teljesítmény-stratégiának a jövőre nézve, és szerintem az egyik legfontosabb pillére annak az erőátviteleket érintő stratégiának, mely a következő évekre vonatkozik”- mondta Wolfgang Hatz, a kutatásért és a fejlesztésért felelős részleg igazgatósági tagja.

YouTube előnézeti kép