Öko-drive

Kiszivárgott: elektromos plug-in hibriddel készül az Audi?

Állítólag a Fankfurti Autószalonra tervezik az A6 Sportback e-tron plug-in hibrid bemutatását. A szeptemberi seregszemléhez képest korán kiszivárogtak az első információk a gépről, így jobb óvatosan kezelni a dolgot.

A német prémium gyártók (is) folyamatosan kísérleteznek az elektromos hajtással és a különböző hibridekkel: az Audinál az A6 Sportback lehet a következő állomás. Az AutoBlog.rs közölt egy képet a gépről és technikai részlettel is szolgált.

Az A6 Sportback természetesen quattro hajtással van ellátva és összesen 400 lóerőt nyernek ki a 2 literes, négyhengeres turbós benzinmotor és az elektromotor kombinációjából. A belsőégésű erőforrás az S3-ból lehet ismerős. Ezek együttesen kevesebb mint 5 másodperc alatt 100-ra gyorsítják az elektromos hibridet, melynek fogyasztása a túlviláginak ható 2.5 literben áll meg. Ami az akkumulátorokat illeti, előzetes hírek szerint 75-100 kilométert lehet megtenni tisztán elektromos üzemmódban.

A dizájn és a szín meglehetősen hasonlít a Citroen DS9-ére, de a lámpa és a hűtőrács vonalai egyértelműen Audi-vonásokat mutatnak.

Állítólag 2017-re tervezik a modell sorozatgyártását: a 70 000 euró körüli vételárat felvonultató A6 Sportback olyan gépek ellenfele lenne a piacon, mint amilyen jelenleg a Volvo V60 Plug-in, a Peugeot 508RXH vagy Citroën DS5 HYbrid4.