Öko-drive

Elektromos Chevrolet Spark: Érkezem

Los Angeles után az európai közönség is közelebbről veheti szemügyre a Chevrolet vadonatúj „zöld-autóját”, mely ott lesz a Genfi Autószalonon. Az autó 2014-től lesz kapható a kiválasztott európai piacokon.

A közönség már rendkívül izgatott a Chevrolet Spark EV érkezése miatt, mely a rendelkezésre álló adatok szerint várhatóan az egyik legjobb városi elektromos „zöld-cirkáló” lesz a piacon. Az autót pedig a legfejlettebb elektromos motor és akkumulátor rendszer működteti, amit valaha is megépített a General Motors.

Susan Docherty, a Chevrolet és a Cadillac Europe elnöke és ügyvezető igazgatója elmondta, hisznek a technológiájukban és abban, hogy ez az új „hullám” el fog terjedni a piacon, miközben a zöld technológia egyre inkább teret nyer magának.

Az autó a GM elektromos rendszerének köszönhetően több mint 130 lóerő leadására képes, ami lehetővé teszi azt, hogy a „Chevy” kényelmesen gyorsuljon fel 100 kilométer/órára, és mindezt 8.5 másodperc alatt tegye meg.

Hála a kifinomult akkumulátor technológiának, a Spark EV várhatóan az egyik legjobb lesz az osztályában.

Az akkumulátor tervezési rendszerének köszönhetően az autó váltó (AC) és egyenáram (DC) mellett is gyorsan tölthető. A DC gyors töltési technológiának köszönhetően akár 20 perc alatt 80%-os kapacitási mutatót érhetünk el, ami több területen is egyedülállónak mondható.

Az AC újratöltése 6-8 órát vesz igénybe, amihez egy 230 V-os aljzat szükségeltetik.