Öko-drive

Applus Volar-e: Egy “zöld” a pokolból

Ezúttal mozgás közben nézhetjük meg az Applus Volar-e típusú „zöld” autót, mely igencsak impozáns adatokkal rendelkezik.

Az elmúlt időszakban a sportautók piaca is egyre inkább a „zöld” technológia irányába kezdett elmozdulni, miután a gyártók is rájöttek arra, hogy az új megoldásoknak köszönhetően egy sokkal hatékonyabb és erősebb autót tudnak gyártani.

Természetesen ezek a technológiák még nagyon gyerekcipőben járnak, ám ennek ellenére már érezhető a hatásuk. A fejlesztési költségek azonban magasak, így nem mindenki engedheti meg magának azt, hogy egy ilyen típusú autót gyártson, vagy vásároljon magának. Az Applus Volar-e a sportos külső mellett egy „tiszta” és brutális belsőt rejt, ami több mint 1000 lóerőt jelent. Az elektromos sportautók piacának új tagja olyan mezőnyben végzett az élen ezen a területen, mint a McLaren P1, a Ferrari F150, vagy a Porsche 918 Spyder.

Az autó a Rimac One  alapjain épült meg, mely négy elektromos motort jelent. Ez maximálisan 800kW-ot produkál, ami a végsebességet tekintve 300 kilométer/óra. A technológiát a jövőben különböző nemzetközi rendezvényeken fogják demonstrálni.