Öko-drive

Hibrid verziót készít a Toyota: GT86

A Toyota szerelmesei egy igazi különlegességet kaphatnak a jövőben, miután hivatalosan is megerősítésre került, hogy a GT86 sportkocsi egy környezetbarát változatban is elérhető lesz.

A környezetbarát technológia egyre nagyobb teret nyer magának a járművek piacán. A következő években várhatóan messze magasabb számokat fogunk látni a hibrid és az elektromos autók piacán, ami egyértelműen a (tiszta) jövőt hivatott képviselni.

A Toyota vezető mérnöke, Tetsuya Tada az Autocar lapnak hivatalosan is megerősítette, hogy a márka a háttérben már megkezdte a GT86 hibrid változatának a fejlesztéseit. Tada elmondta, többek között azért is jutottak erre az elhatározásra, mert már sokan kérték tőlük ezt a turbós hibrid megoldást, miközben a kompresszoros változat is terítékre került a mérnököknél.

Mindez, ha nem lenne elég, a Toyota egy villanymotoros meghajtáson is gondolkozik, mellyel az autó nagyot léphet előre a saját típusát és kategóriáját illetően. A gyártó ezt a megoldást tartaná a legelőnyösebbnek, de a végleges döntés még nem született meg erről.

A GT86 típus hajtásáról jelenleg egy 2.0 literes boxermotor, ami 196 lóerő leadására képes.