Öko-drive

Hamarosan útjára indulhat az új indiai elektromos autó

Az indiai kisautó március 18-án mutatkozhat be a nagyközönség előtt, mely a következő generációs elektromos jármű lesz a hazai piacon.

A Mahindra Reva a 15,9 milliárd dolláros Mahindra Csoport része, mely jó úton halad afelé, hogy elindítsa a következő generációs elektromos járművét az indiai piacon. A Reva volt az első indiai cég, mely elkészítette a saját hazai elektromos járművét, mely végül nem aratott nagy sikert a piacon, miután a modellben minden 3. évben ki kellett cserélni az akkumulátorokat.

Miután a Mahindra felvásárolta a céget, a Reva visszanyerte az erejét és folytatni tudta az innovatív fejlesztéseket, melynek eredményeképp új projektekbe foghatott bele. A kritikák és a globális piaci helyzet ellenére a mérnökök egy új kompakt modellt álmodtak meg. A Mahindra Reva E20 elektromos autót először a 2012-es Auto Expo rendezvényen mutatták be. Ez már egy sokkal jobb és fejlettebb jármű volt.

Az E20 következő generációs lítium-ion akkumulátorokat fog használni, melyek a használattól függően sokkal tovább tartanak majd. Ez egy egyszeri feltöltés esetén 100 kilométert jelent. Mindez lehetővé tenné a városi fogyasztók számára azt, hogy hatékonyan és nagy költségek nélkül ingázhassanak a városban. A napenergetikai kapcsolatnak köszönhetően a modell gyorsan tölthetővé válik, és folyamatosan képes energiát termelni.

Az E20 koncepciótól nagyon sokat várnak a tulajdonosok, akik bíznak abban, hogy forradalmasítani tudják az indiai autópiacot.

Támad az új Reva!