Öko-drive

A világ leggyorsabb 3 kerekű elektromos autója?!

Az amerikai Epic EV állítása szerint az új ORQ Roadster történelmet írt, és minden idők leggyorsabb 3 kerekű elektromos autója lett.

A háttérben rengeteg fejlesztés folyik a különböző elektromos járművekkel, melyek közül sok természetesen csak prototípus, vagy bemutatómodell, amik végül nem kerülnek kereskedelmi forgalomba, vagy ha mégis, akkor csak limitált szériaként, borsos árcédulával az oldalukon.

Az új ORQ Roadster érdekessége, hogy 3 keréken halad, miközben az elektromos motor 400 lóerőt generál, melynek maximális nyomatéka 812Nm. Köszönhetően a lítium akkumulátor elemeknek a modell állítólag mindössze 4 másodperc alatt éri el a 96 kilométer/órát, mellyel a legjobb mutatót tudhatja magénak ezen a területen.

A desingről a Motive Industries és az Eleven Design gondoskodott. A két cég nem mellőzte a kreativitást és néhol Forma-1-es megoldásokat vélhetünk felfedezni az autón. Ennek az egyik legláthatóbb jele az egyedi felfüggesztés, amit a Palatov Motorsport épített meg.

Az Epic EV mindössze 50 ORQ Roadster épít meg, melynek induló ára 65 ezer dollár lesz az Egyesült Államokban. Ugyanez Európában 50 ezer eurót jelent. A szállítások a jövő hónapban kezdődnek meg.