Öko-drive

Egy elektromos „scooter” a KTM-től

A KTM hivatalosan is bemutatta a legújabb elektromos robogóját, mely E-SPEED névre hallgat.

Az osztrák motorkerékpár-gyártó cég is képviseltette magát a Toyota Motor Show eseményen, ahol hivatalosan is bemutatta az E-SPEED néven futó legújabb elektromos robogóját. A sajtóban nem is rég arról számolhattak be, hogy a KTM kissé meghátrált az elektromotoros projektét illetően, miután Stefan Pierer vezérigazgató elmondta, a technológiának még hosszú utat kell megtennie ahhoz, hogy az valóban megvalósítható legyen.

A KTM E-SPEED egy lítium-ion akkumulátorral van felszerelve, amiről egyelőre semmilyen részletes és pontos információ nem látott napvilágot. Annyi azonban biztos, hogy a teljes feltöltéshez 2 órára lesz szükségünk. A KTM új masinája 14 colos könnyűfém kerekeket kapott, ami egy „gyilkos”szíjhajtású E-SPEED-et eredményez majd.

A gazdasági válság továbbra is érezteti a hatását a piacon és ez természetesen az osztrák gyártót sem kerüli el, melynek a költségvetése erősen korlátozott az elektromos projekt területén. Egyelőre azonban nem világos, hogy az E-SPEED mikor kerül sorozatgyártására.