Öko-drive

Porsche Panamera S E-Hybrid: A brutális „fehér”

A Porsche megalkotta a Panamera modell legújabb változatát, mely az S E-Hybrid nevet kapta.

Valójában ez egy frissített Porsche Panamera, mely kisebb módosításokon esett át. Az autó többek között új fényszórókat, egy szélesebb szélvédőt, lökhárítót és szpojlert kapott. A hajtásról egy 320 lóerős, háromliteres V6-os benzines és egy 95 lóerős elektromotor gondoskodik.

A teljesen új lítium-ion akkumulátor 9,4 kWh-s, ami ötszöröse az 1,7 kWh-s előző kapacitásnak. Ha az elektromotort vesszük, akkor is több mint kétszer akkora adatokról beszélhetünk.

A Panamera S E-Hybrid 0-ról 100 kilométer/órára 5,5 másodperc alatt gyorsul fel. A végsebessége 270 kilométer/óra körül alakul. A kombinált fogyasztásnak köszönhetően az autó maximális elektromos hatótávolság mellett átlagosan 3,1 litert eszik 100 kilométeren. Az autót természetesen kizárólag elektromos üzemmódban is vezethetjük, melynek esetében akár 135 kilométer/órát is elérhetünk. Ezzel kényelmes tempót diktálhatunk az autópályán.

A Sanghaji Autószalon esemény után okosabbak leszünk a teljesítményt és az adatokat illetően, hiszen a Porsche akkor tervezi megtartani a modell világpremierjét.