Öko-drive

Kínpadon az elektromos Mercedes SLS AMG

A Mercedes-Benz elektromos büszkeségét ezúttal tesztkörülmények között figyelhetjük meg mozgás közben. A tesztre a franciaországi Paul Ricard versenypályán került sor.

A Mercedes büszkén hirdeti, hogy az SLS AMG Electric Drive lesz a legerősebb sportkocsi, amit valaha is készített a gyártó részlege – számolhatott be tavaly év végén a konstrukcióról a tisztajovo.hu. Az elektromos Mercedes SLS a legerősebb gép, ami valaha is kikerült az AMG berkeiből. Ez mindenképpen egy nagyon érdekes és erős konstrukciót sejtet.

A Mercedes célja, hogy az elektromos SLS hathatós választ adjon az Audi R8 e-tron, valamint a Tesla és a Fisker erejére. A tulajdonosoknak azonban mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, hogy az AMG „csodáját” szeretnék a garázsukban tudni. Ez jelenleg most több, mint 416 ezer eurót jelent, ami valljuk be, egy kisebb vagyon.

A 750 lóerős és 1000 Nm nyomatékkal csatasorba álló SLS a Párizsi Autószalonon debütált látványos fényezéssel. A sportkocsi összkerékhajtást kapott: négy, a kerekeknél elhelyezett elektromotor gondoskodik arról, hogy a gép 3.9 másodperc alatt százon legyen. A dinamikus menettulajdonságokat és a kedvező kanyarviselkedést támogatja az intelligens vezérlés, mely az egyes kerekek között tudja szabályozni azt, hogy mennyi nyomaték jusson az adott helyre.