Öko-drive

Chevrolet Spark EV: Egy „zöld” élmény

A Spark EV igazán felvillanyozó élmény. A jól ismert és kedvelt Chevrolet Spark elektromos változata csendes, kellemes autózást biztosít azonnali nyomatékkal, és olyan kiváló belső felszereltséggel, mint a Vezetőtájékoztató Központ és a Chevrolet MyLink technológia. Tökéletes társ a városban, amit élvezet vezetni.

Elektromos technológia

A Spark EV egy elektromos kisautó, amely ugyanolyan lítium-ion akkumulátorral működik, mint a Chevrolet Volt. A regeneratív fékezés lassításkor, vagy lejtmenetben egyébként kárba vesző energiát hasznosítja, így biztosítva az akkumulátor legjobb teljesítményét és hosszú élettartamát. A Spark EV könnyen tölthető. Egyszerűen csak egy háztartási konnektorhoz kell csatlakoztatnunk, és 7 órán belül teljesen feltöltődik.

Spark azonnali nyomaték

A Spark EV lítium ionos akkumulátorral felszerelt, újszerű elektromos hajtóműegysége azonnali nyomatékot, vagy húzóerőt tesz lehetővé. A hagyományos sebességváltó hiányában a nyomaték egyenesen az abroncsokra és az útra tevődik, és így 8,5 másodperc alatt eredményez 100 km/órás gyorsulást.

Vezetőtájékoztató Központ & Chevrolet MyLink

A Spark EV 7 colos (18 cm-es), nagy felbontású színes LCD kijelzőjén az akkumulátor töltöttségi szintjét, valamint az energia felhasználtságát és termelődését kísérhetjük figyelemmel. Ezeken kívül a vezetési stílusunkat is figyelembe véve tájékoztatást ad a még megtehető becsült távolságról is, ami az elektromos autóknál kulcsfontosságú. A hatékonyságmérőnek köszönhetően pedig biztosak lehetünk benne, hogy az autó minden egyes töltésből a legtöbbet fogja kihozni.

A Chevrolet MyLinknek köszönhetően a Spark EV okos telefonjaink kiterjesztéseként is funkcionálhat. Ehhez nem kell mást tennünk, mint összekapcsolnunk a telefonunkat a 7 colos (18 cm-es), nagy felbontású, színes érintőképernyős kijelzővel Bluetooth®, WIFI vagy USB segítségével. Így könnyedén:

  • hallgathatjuk telefonunk lejátszási listáját
  • hívást kezdeményezhetünk
  • hozzáférhetünk a megfizethető navigációhoz a BrinGo-nak köszönhetően

Amikor pedig épp nem ülünk a Spark EV-ben, okos telefonunk keresztül

  • ellenőrizhetjük az akkumulátor töltöttségi szintjét és az abroncsnyomást
  • zárhatjuk, nyithatjuk, vagy távolról indíthatjuk az autót