Öko-drive

Shell Eco-marathon: Sikeres szereplésen van túl az Óbudai Egyetem csapata

Az Óbudai Egyetem csapata sikeresen szerepelt a Shell Eco-marathonon, a világ egyik leginnovatívabb és kihívásokkal teli diákversenyén, melyet évente szerveznek Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában.

A 29. európai Shell Eco-marathonra rendkívül mostoha időjárási viszonyok között 2013. május 15-19. között került sor Rotterdamban, ahova több kategóriában 24 országból 224 csapatot vártak.

A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar diákjaiból alakult csapat kiegészülve a társkarok villamosmérnök és műszaki menedzser hallgatóival, a prototípus kategóriában indult. A saját építésű autó 79 indulóból a 19. helyet szerezte meg.

Ez különösen annak tükrében szép eredmény, hogy egy nagyon kis költségvetésű projektről van szó, ahol az elsődleges cél az volt, hogy tehetséges és motivált hallgatóink lehetőséget kapjanak kreativitásuk kibontakoztatására. A jármű takarékos mivoltát pedig jól érzékelteti, hogy 1 liter benzinnel át tudná szelni Magyarországot Rábafüzestől Záhonyig, hiszen a versenyen elért eredménye 565,45 km/liter volt!