Öko-drive

Elkelt a 10 ezredik Nissan Leaf Európában

Az elektromos „zöld” autó Franciaországban jubilált, és a 10 ezredik modell nagyon jó helyre került.

A Nissan Leaf modell 2011 márciusa óta kapható Európában. Az autót nem sokkal a Genfi Autószalon esemény után kezdeték el értékesíteni. Az elmúlt időszakban igencsak felgyorsult a kereslet az elektromos autó iránt. Március hónapban például összesen 1000 Leaf került értékesítésre, amit a Nissan Európa elektromos autóiért felelős igazgatója, Jean-Pierre Diernaz erősített meg.

Az áprilisi adatok szerint a Leaf Norvégiában a második legkelendőbb modell volt, ami önmagáért beszél. A Nissan rendkívül pozitív, hiszen szerintük egyre több ember vásárol elektromos autót, ami a jövő szempontjából egy remek hírt jelenthet.

Európában a 10 ezredik modellt Sylvie Lailler, egy nővér vette át. A franciaországi kereskedésben tartott eseményen Sylvie elmondta, tudatosan vásárolta meg a Nissan autóját, hiszen a munkája miatt az alacsony üzemeltetési költség nagyon fontos.

„A családom először ódzkodott az elektromos autótól, de a tesztvezetés után a férjem azt mondta, hogy ezzel akar majd dolgozni járni. Egy biztos, nem fogja könnyen megszerezni tőlem a kulcsokat.”