Öko-drive

Világrekordra készül az elektromos moci Amerikában

A Moto-Electra Racing világrekordra készül, és ha sikerrel jár, akkor hatalmas hírnevet kaphat az elektromos motorok piacán.

Manapság egyre több elektromos motorról szóló érdekesség jelenik meg a nagyvilágban, ami igazán jó hír lehet az emberek számára a jövőt illetően. Az elektromos autó-és motorpiac is gyerekcipőben jár, de ez nem jelenti azt, hogy nem találkozhatunk érdekes és igencsak ambiciózus projektekkel.

A Moto-Electra Racing például világrekordot szeretne dönteni az államokban. A terv az, hogy három nap alatt az elektromos motor az amerikai kontinens egyik végéből a másikba „gurul” át. Ezen három nap alatt 4023 kilométert tenne meg, mely világrekordnak számítana az elektromos járművek között.

Brian Richardson, a Moto Electra Racing igazgatója elmondta, hogy a jármű csak az akkumulátorát fogja használni a megtett út alatt. A motor 67 lóerő leadására képes, mellyel akár 217 kilométer/órával is szakíthatunk. A léghűtéses modell akkumulátoros kapacitása egészen 20 kWh-ra növelhető, mely majdnem annyi, mint a Renault Zoé elektromos autóé. Az a csomag 22 kWh-t tud felmutatni.

A kaland június 3-án vette kezdetét, amiről a tisztajovo.hu hamarosan részletesen is be fog számolni.