Öko-drive

A több mint 200 kilométeres hatótávolságú elektromos Kia

A Kia is megpróbál lépést tartani a jövővel és egy érdekes elektromos modellt készül piacra dobni.

Egyelőre még erős túlzással sem mondhatjuk azt, hogy az elektromos autók úgy terjednének a piacon, mint egy „világvírus”, de a számok egyre jobbak, miközben az emberek kezdik elfogadni a „zöld” irányt.

Ez a bizonyos „zöld” irány azonban sokszor költséges, de ha a mutatókat vesszük alapul, akkor mindenképpen egy komoly megtérülésről beszélünk, mellyel hathatósan hozzájárulunk környezetünk megóvásához. Az autógyártók is kezdik ezt elfogadni, aminek köszönhetően nagyobb összegeket szánnak ezekre a bizonyos fejlesztésekre.

A Kia 2014-ben például a Soul modellt egy új elektromos rendszerrel fogja felvértezni. Ez a hivatalos tájékoztatás szerint egy több mint 200 kilométeres hatótávolságot fog jelenteni. A fő profil az, hogy a Kia „járgánya” felvegye a versenyt a Nissan Leaf-fel, mely az egyik legkeresettebb elektromos modellnek mondhatja magát.

A hírek szerint az autó majd kevesebb, mint 12 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órát. A végsebessége 140-145 kilométer/óra körül lesz. Az induló ára ennek a modellnek sem lesz olcsó, ami körülbelül 8-9 millió forintot fog jelenteni.