Öko-drive

Az elektromos párharc: Nissan Vs. Renault

A Nissan egyértelműen le szeretné lépni a rivális francia gyártót az elektromos autózás piacán, melyre igen jó esélyt látnak Japánban.

Ez a párbaj azonban csak bizonyos értelemben igaz, miután a Renault-Nissan szövetség továbbra is él, melynek keretén belül a francia és a japán mérnökök megosztják egymással a motorokat, a különböző alkatrészeket, és természetesen az elektromos technológia sem maradhat ki a sorból.

Az 1930-as években alapított Nissan azonban úgy érzi, hogy elléphet a „riválistól” és most egy egészen hatékony elektromos modell megépítését tervezi, mely minden körülmények között megállhatja a helyét. A fő rivális jelenleg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Renault Twizy. A Renault néven futó elektromos jármű rendkívül praktikus, könnyen kezelhető, miközben gyakorlatilag minden feladatunkat el tudjuk végezni a nullemissziós járművel.

Etienne Henry, a Nissan első embere most azonban elmondta, hogy valóban dolgoznak a fent említett új elektromos jármű megépítésén, mely minden területen erősebb lesz a Twizy-nél. Egyelőre nem sokat tudni a projektről, de Henry elmondása szerint a mérnökök már most nagyon izgatottak.