Öko-drive

Nissan Leaf: Kevés az autó, sok a vevő

A japán gyártó elektromos autója remek eladási mutatókkal rendelkezik, mely most arra sarkalja a Nissant, hogy a jövőben bővítse az amerikai hálózatát.

A Nissan Leaf a múltban ugyan panaszkodhatott az alacsonyabb értékesítési adatok miatt, most úgy tűnik, hogy minden a helyes mederben halad tovább. A legfrissebb jelentések szerint a japán gyártó egy hónap alatt több mint 2000 modellt értékesített, ami négyszer több a tavalyi mennyiséghez képest.

Sőt, a legutóbbi értékesítési mutató olyan magas volt, hogy a Nissan elektromos járműveinek igazgatója, Erik Gottfried bejelentette, a magas kereslet miatt növelniük kell a gyártási kapacitásukat, mert kifogytak az autókból. Ez a folyamat késő őszig fog eltartani, addig néhány vevőnek biztosan várakoznia kell az államokban.

A Nissan Leaf modellt 29,750 dolláros áron rendelhető elő, de ez szövetségi adójóváírással 7500 dollárral lesz olcsóbb az ügyfelek számára. A japánok most azt tervezik, hogy bővítik az amerikai újratöltő hálózatukat, ami több mint 100 töltőállomással egészül ki a kereskedésekben.