Öko-drive

Renault-Nissan: Elkelt a 100.000-ik elektromos jármű

A Renault-Nissan Szövetség egy nagy mérföldkőhöz érkezett, hiszen eladták a 100.000-ik elektromos járművüket.

A tisztajovo.hu nem győzi hangsúlyozni, hogy az elektromos járműpiac napról napra egyre nagyobb teret nyer magának. Nos, ezúttal is egy remek hírről számolhatunk be az Olvasóinknak, hiszen a Renault-Nissan Szövetség hivatalos tájékoztatása szerint értékesítésre került a 100.000-ik elektromos járművük.

Ez a szám igencsak impozáns lehet a szövetség számára, hiszen az első Nissan Leaf elektromos autót csak 2010 decemberében szállították le az első ügyfélnek. A 100.000-ik elektromos járművet – Nissan Leaf – egy amerikai végzős hallgató, Allsion Howard tudhatja magáénak.

A szövetség jelenleg két teljesen elektromos járművet kínál, ami ez esetben a Nissan Leaf és a Renault ZOE típust jelenti. A japán autógyártó eddig több mint 71 ezer autót értékesített, amivel a világ legkelendőbb elektromos értékesítőjének mondhatja magát. A Renault mintegy 30 ezer elektromos járművet szállított le, köztük a Kangoo Van Z.E., a Twizy, a Fluence Z.E., és a ZOE típussal. A Renault legelengedőbb elektromos autója a Twizy, melyből 2012 eleje óta 11.000 darabot adtak el.

A Renault-Nissan Szövetség elnök-vezérigazgatója, Carlos Ghons elmondta, arra számítanak, hogy a jövőben a kereslet nőni fog, miután a töltési infrastruktúra egyre csak fejlődik és terjeszkedik.

„És természetesen továbbra is 100%-osan elkötelezettek vagyunk a zéró-emissziós technológiai fejlesztések iránt.”